Chili- och korianderbakad lax med couscoussallad, granatäpple och fetaost

Cohen

Harissabakad lax

med couscoussallad, granatäpple, fetaost och citron
Nytt recept
Under 40 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • vatten
Couscous
125 g
(Vete)
Olivolja
Vatten
1 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Rödlök
1 st
Cocktailtomater
250 g
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Granatäpple
1 st
Koriander
20 g
Rökt chilimix
½ förp
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
2 klyfta
Paprikapulver
1 förp
Salt
½ tsk
Flytande honung
1 förp
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Grön chili
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
746 kcal
Fett:
36 g
Kolhydrater:
63 g
Protein:
43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
 Lägg couscous i en bunke och blanda med lite olivolja. Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en liten kastrull. Häll buljongen över couscousen och täck med plastfolie. Låt stå ca 10 min. Fluffa upp couscousen med en gaffel.
Finhacka koriander. Lägg hälften i en skål (spara resten till servering). Blanda ner rökt chilikrydda, matyoghurt, pressad vitlök, paprikapulver, salt och flytande honung i skålen.
 Lägg laxfilé i en ugnsform och pensla såsen över laxen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
 Finhacka rödlök och halvera cocktailtomater. Smula fetaost och plocka ur kärnorna ur granatäpplet. Blanda couscous med rödlök och tomat. Toppa med fetaost och granatäpple.
Finstrimla grön chili. Strö chili och koriander över laxen och servera med couscoussallad.
Smaklig måltid!