Spaghetti med parmesan- och ricottafyllda frikadeller
i tomatsås4.18 (120)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- ägg
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- vitvinsvinäger
Spaghetti
200 g
Bladpersilja
20 g
Citron
1 st
Ströbröd
1 förp
Mjölk
¾ dl
Ägg
1 st
Parmesanost
1 bit
Ricotta
¼ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Blandfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Salt
Svartpeppar
Mixsallad
150 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
2 tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 933 kcal
- Fett: 37 g
- Kolhydrater: 95 g
- Protein: 55 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Det underlättar att ha en liten skål med vatten bredvid för att doppa fingrarna i när du rullar frikadellerna. Det gör att färsen klibbar mindre mot dina händer.
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
Finhacka bladpersilja (spara hälften till servering). Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finriv parmesanost. Lägg allt i en bunke tillsammans med ströbröd, mjölk, ägg, ricotta, salt, nymald svartpeppar och blandfärs. Blanda ihop till en smet och forma till ca 12 köttbullar. Lägg på en tallrik.
Skiva vitlök tunt. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs vitlök på medelvärme ca 1 min. Tillsätt krossade tomater och låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Lägg ner frikadellerna i tomatsåsen och sjud på medelvärme under lock ca 20 min.
Koka pasta enligt tidsangivelsen på förpackningen.
Lägg mixsallad i en skål och blanda med olivolja, salt, nymald svartpeppar och vitvinsvinäger.
Toppa frikadeller i tomatsås med resten av den hackade persiljan. Servera med nykokt pasta och romansallad.
Smaklig måltid!