1,0 kg CO2e
Linguine med kyckling, fänkål, citron och parmesan
Rätten saknar betyg
Under 25 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
- olivolja
- vetemjöl
- vatten
Citron
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Fänkål
½ st
Kycklingfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Linguine
200 g
Vetemjöl
½ msk
Vatten
1 dl
Vispgrädde
½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Ruccola
65 g
Riven parmesan
50 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 749 kcal
- Fett: 21 g
- Kolhydrater: 80 g
- Protein: 61 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 4.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Tärna fänkål smått. Dela kycklingfilé i mindre bitar och krydda med salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek kycklingen ca 3 min. Tillsätt lök, vitlök och fänkål. Stek ytterligare ca 2 min.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Pudra vetemjöl över stekpannan och rör ner vatten, vispgrädde och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 7 min. Blanda ner finrivet skal och pressad saft från citronhalvan. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Blanda väl avhälld linguine med pastasåsen. Servera krämig kyckling- och fänkålspasta med ruccola och riven parmesan.
Smaklig måltid!