Linguine med kyckling, fänkål, citron och parmesan
1,0 kg CO2e

Linguine med kyckling, fänkål, citron och parmesan

Rätten saknar betyg
Under 25 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • vetemjöl
  • vatten
Citron
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Fänkål
½ st
Kycklingfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Linguine
200 g
(Vete)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Vatten
1 dl
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Kycklingbuljong
½ tärning
Ruccola
65 g
Riven parmesan
50 g
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 749 kcal
  • Fett: 21 g
  • Kolhydrater: 80 g
  • Protein: 61 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 4.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Tärna fänkål smått. Dela kycklingfilé i mindre bitar och krydda med salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek kycklingen ca 3 min. Tillsätt lök, vitlök och fänkål. Stek ytterligare ca 2 min. 
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Pudra vetemjöl över stekpannan och rör ner vatten, vispgrädde och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 7 min. Blanda ner finrivet skal och pressad saft från citronhalvan. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Blanda väl avhälld linguine med pastasåsen. Servera krämig kyckling- och fänkålspasta med ruccola och riven parmesan.
Smaklig måltid!