Stekt torsk med spetskål och rostad morotskräm
3.98 (116)
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- flytande honung
- svartpeppar
- ströbröd
- smör
- vitvinsvinäger
- vatten
Småpotatis
450 g
Ruccola
30 g
Spetskål
⅔ st
Morötter
150 g
Bananschalottenlök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
2 krm
Flytande honung
½ msk
Torskfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Ströbröd
½ dl
Smör
½ msk
Smör
1 msk
Olivolja
½ msk
Torkad dragon
½ tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vatten
¾ dl
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 521 kcal
- Fett: 18 g
- Kolhydrater: 56 g
- Protein: 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka småpotatis i lättsaltat vatten.
Klyfta spetskål. Skala och skär morötter i mindre bitar och klyfta bananschalottenlök. Lägg allt på varsin sida av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla olivolja och strö salt över alla grönsaker. Ringla honung över spetskålen. Rosta allt högt upp i ugnen ca 15 min.
Krydda torskfilé med salt och nymald svartpeppar. Häll ströbröd på en tallrik och vänd runt fisken. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
Lägg all rostad morot och lök i en mixerbunke. Tillsätt smör, olivolja, torkad dragon, vitvinsvinäger och vatten. Mixa till en kräm. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Lägg ruccola och rostad spetskål på ett fat.
Servera stekt torskfilé med spetskål, ruccola, rostad morotskräm och kokt potatis.
Smaklig måltid!