Utan gluten
Pulled pork
med coleslaw, rostad potatis och koriander4.09 (116)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Coleslawmix
1 förp
Matyoghurt
2 dl
Dijonsenap
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Pulled pork
1 förp
Cocktailtomater
250 g
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 686 kcal
- Fett: 34 g
- Kolhydrater: 51 g
- Protein: 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid? Dela tomaterna och hacka koriandern, blanda ihop med lite olivolja, salt och vinäger.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg småpotatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
Lägg pulled pork tillsammans med skyn i en ugnsform och tillaga i mitten av ugnen (under potatisen) ca 20 min. Dra sedan isär köttet med två gafflar och blanda runt med skyn.
Lägg coleslawmix i en rymlig bunke. Blanda med matyoghurt, dijonsenap, salt och nymald svartpeppar.
Servera pulled pork med rostad potatis, coleslaw, cocktailtomater (se tips!) och färsk koriander.
Smaklig måltid!