Pulled pork med coleslaw, rostad potatis och koriander
Utan gluten

Pulled pork

med coleslaw, rostad potatis och koriander
4.09 (116)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Coleslawmix
1 förp
Matyoghurt
2 dl
(Mjölk, Laktos)
Dijonsenap
1 msk
(Svaveldioxid, Senap)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Pulled pork
1 förp
Cocktailtomater
250 g
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 686 kcal
  • Fett: 34 g
  • Kolhydrater: 51 g
  • Protein: 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid? Dela tomaterna och hacka koriandern, blanda ihop med lite olivolja, salt och vinäger.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg småpotatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
 Lägg pulled pork tillsammans med skyn i en ugnsform och tillaga i mitten av ugnen (under potatisen) ca 20 min. Dra sedan isär köttet med två gafflar och blanda runt med skyn.
 Lägg coleslawmix i en rymlig bunke. Blanda med matyoghurt, dijonsenap, salt och nymald svartpeppar.
Servera pulled pork med rostad potatis, coleslaw, cocktailtomater (se tips!) och färsk koriander.
Smaklig måltid!