Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Pasta med italienska vegofrikadeller
i kryddig tomatsås och pinjenötter3.94 (301)
Under 30 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
Bananschalottenlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Vegetarisk färs
1 förp
Ströbröd
⅓ förp
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Bananschalottenlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
Torkad timjan
1 tsk
Tomatpuré
½ förp
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Chili flakes
1 krm
Grönsaksbuljong
1 påse
Socker
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Linguine
200 g
Ruccola
30 g
Pinjenötter
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 746 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 101 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna pinjenötterna i en torr och het stekpanna innan servering!
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i steg 5.
Finriv bananschalottenlök och vitlök. Lägg i en bunke och blanda med vegetarisk färs, ströbröd, salt och lite nymald svartpeppar. Forma färsen till 8 bollar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek frikadellerna ca 2 min tills de fått yta och färg. Lägg på ett fat och spara stekpannan.
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Halvera cocktailtomater. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt torkad timjan och tomatpuré. Låt fräsa ytterligare ca 1 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, chili flakes, grönsaksbuljong och socker. Låt såsen sjuda på låg värme ca 10 min.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Blanda ner frikadellerna och cocktailtomaterna i tomatsåsen. Låt sjuda ytterligare ca 4 min på svag värme tills frikadellerna är genomvarma. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera vegofrikadeller i tomatsås med linguine. Toppa med ruccola och pinjenötter (se tips).
Smaklig måltid!