Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Krämig curry med rostad mandel och äpple
Nytt recept
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- vatten
- vitvinsvinäger
Morot
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
2 st
Röda linser
1 förp
Olja
Chili flakes
2 krm
Curry
2 tsk
Garam masala
1 tsk
Coconut cream
1 förp
Vatten
2½ dl
Tomatpuré
½ förp
Grönsaksbuljong
½ påse
Vitvinsvinäger
2 tsk
Socker
1 tsk
Salt
2 krm
Basmatiris
135 g
Mandelspån
25 g
Grönt äpple
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 651 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 95 g
- Protein:
- 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och skiva morötter. Tärna bananschalottenlök och tomat. Häll av och skölj röda linser.
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs lök, morötter, chili flakes, curry och garam masala ca 3 min på medelvärme. Tillsätt tomat, coconut cream, vatten, tomatpuré, smulad grönsaksbuljong, vitvinsvinäger, socker och salt. Sjud ca 10 min. Häll i linserna, sjud ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt.
Rosta mandelspån i en torr och het stekpanna, till de har fått fin färg.
Tärna grönt äpple smått. Toppa krämig curry med rostad mandel och äpple. Servera med nykokt basmatiris.
Smaklig måltid!