Krämig curry med rostad mandel och äpple
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Krämig curry med rostad mandel och äpple

Nytt recept
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Morot
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
2 st
Röda linser
1 förp
Olja
Chili flakes
2 krm
Curry
2 tsk
Garam masala
1 tsk
Coconut cream
1 förp
Vatten
2½ dl
Tomatpuré
½ förp
Grönsaksbuljong
½ påse
Vitvinsvinäger
2 tsk
Socker
1 tsk
Salt
2 krm
Basmatiris
135 g
Mandelspån
25 g
(Mandel)
Grönt äpple
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
651 kcal
Fett:
21 g
Kolhydrater:
95 g
Protein:
21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och skiva morötter. Tärna bananschalottenlök och tomat. Häll av och skölj röda linser.
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs lök, morötter, chili flakes, curry och garam masala ca 3 min på medelvärme. Tillsätt tomat, coconut cream, vatten, tomatpuré, smulad grönsaksbuljong, vitvinsvinäger, socker och salt. Sjud ca 10 min. Häll i linserna, sjud ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt.
Rosta mandelspån i en torr och het stekpanna, till de har fått fin färg.
Tärna grönt äpple smått. Toppa krämig curry med rostad mandel och äpple. Servera med nykokt basmatiris.
Smaklig måltid!