Lobia Polo - persisk risrätt med nötfärs, haricots verts och matyoghurt
Utan gluten

Lobia Polo - persisk risrätt med nötfärs, haricots verts och matyoghurt

3.82 (88)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vitlök
  • tomatpuré
  • vatten
  • sambal oelek
  • kycklingbuljong
  • salt
  • svartpeppar
Olivolja
1 tsk
Nötfärs
250 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Paprikapulver
1½ tsk
Curry
1 tsk
Lagerblad
2 st
Vatten
3 dl
Sambal oelek
½ tsk
Kycklingbuljong
1 tärning
Salt
1½ krm
Svartpeppar
Haricots verts
1 förp
Basmatiris
125 g
Matyoghurt
1½ dl
(Mjölk, Laktos)
Tomat
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 618 kcal
  • Fett: 25 g
  • Kolhydrater: 62 g
  • Protein: 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Hacka schalottenlök. Skär haricots verts i minde bitar.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen, ca 8 min.
Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs nötfärs, schalottenlök och pressad vitlök ca 4 min. Rör ner tomatpuré, paprikapulver, curry och lagerblad, fräs ytterligare ca 2 min. 
Tillsätt vatten, sambal oelek (efter egen smak), smulad kycklingbuljong och salt. Koka upp och sjud under lock ca 8 min.
Tillsätt kokt basmatiris och haricots verts till grytan, låt sjuda ytterligare ca 3 min, tills riset mjuknat. Smaka av grytan med lite salt och nymald svartpeppar.
Tärna tomat. Servera lobia polo toppad med tomat och matyoghurt. 
Smaklig måltid!