Utan gluten
Lobia Polo - persisk risrätt med nötfärs, haricots verts och matyoghurt
3.82 (88)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vitlök
- tomatpuré
- vatten
- sambal oelek
- kycklingbuljong
- salt
- svartpeppar
Olivolja
1 tsk
Nötfärs
250 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Paprikapulver
1½ tsk
Curry
1 tsk
Lagerblad
2 st
Vatten
3 dl
Sambal oelek
½ tsk
Kycklingbuljong
1 tärning
Salt
1½ krm
Svartpeppar
Haricots verts
1 förp
Basmatiris
125 g
Matyoghurt
1½ dl
Tomat
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 618 kcal
- Fett: 25 g
- Kolhydrater: 62 g
- Protein: 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Hacka schalottenlök. Skär haricots verts i minde bitar.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen, ca 8 min.
Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs nötfärs, schalottenlök och pressad vitlök ca 4 min. Rör ner tomatpuré, paprikapulver, curry och lagerblad, fräs ytterligare ca 2 min.
Tillsätt vatten, sambal oelek (efter egen smak), smulad kycklingbuljong och salt. Koka upp och sjud under lock ca 8 min.
Tillsätt kokt basmatiris och haricots verts till grytan, låt sjuda ytterligare ca 3 min, tills riset mjuknat. Smaka av grytan med lite salt och nymald svartpeppar.
Tärna tomat. Servera lobia polo toppad med tomat och matyoghurt.
Smaklig måltid!