Laktosfri
Krämig linguinepasta med bacon, svamp och parmesan
Nytt recept
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- pastavatten
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Bacon
1 förp
Champinjoner
125 g
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Salt
Svartpeppar
Parmesanost
1 bit
Ägg
2 st
Linguine
200 g
Pastavatten
½ dl
Bladpersilja
10 g
Cocktailtomater
250 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 690 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 77 g
- Protein:
- 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Frys in äggvitan och använd när du lagar omelett eller pannkakor.
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3. Använd gärna en vattenkokare.
Strimla bacon tunt och dela champinjonerna. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs bacon, svamp och pressad vitlök ca 5 min på hög värme tills det fått fin färg.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl av pastavattnet när du häller av pastan.
Finriv parmesanost. Knäck äggen försiktigt i en bunke. Lyft upp äggulorna och lägg i en skål (se tips). Vispa ihop äggulor och riven parmesan med en gaffel.
Blanda avrunnen pasta, det sparade pastavattnet, bacon- och svampfräs och äggblandningen i den använda pastakastrullen. Smaka av med lite salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Hacka bladpersilja. Strö persiljan över pastan och servera med cocktailtomater.
Smaklig måltid!