Krämig linguinepasta med bacon, svamp och parmesan
Laktosfri

Krämig linguinepasta med bacon, svamp och parmesan

Nytt recept
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • pastavatten
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
Bacon
1 förp
Champinjoner
125 g
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Salt
Svartpeppar
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Ägg
2 st
(Ägg)
Linguine
200 g
(Vete)
Pastavatten
½ dl
Bladpersilja
10 g
Cocktailtomater
250 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
690 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
77 g
Protein:
33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Frys in äggvitan och använd när du lagar omelett eller pannkakor.

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3. Använd gärna en vattenkokare.
Strimla bacon tunt och dela champinjonerna. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs bacon, svamp och pressad vitlök ca 5 min på hög värme tills det fått fin färg.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl av pastavattnet när du häller av pastan.
 Finriv parmesanost. Knäck äggen försiktigt i en bunke. Lyft upp äggulorna och lägg i en skål (se tips). Vispa ihop äggulor och riven parmesan med en gaffel.
Blanda avrunnen pasta, det sparade pastavattnet, bacon- och svampfräs och äggblandningen i den använda pastakastrullen. Smaka av med lite salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Hacka bladpersilja. Strö persiljan över pastan och servera med cocktailtomater.
Smaklig måltid!