Gnocchi alla Sorrentina med het chorizofärs och tomatsallad

Gnocchi alla Sorrentina med het chorizofärs och tomatsallad

4.03 (398)
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • rödvinsvinäger
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Chorizo
1 förp
(Svaveldioxid)
Kons. körsbärstomater
1 förp
Salt
Svartpeppar
Potatisgnocchi
250 g
(Vete)
Mozzarella
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
2 st
Ruccola
30 g
Rödvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 647 kcal
  • Fett: 29 g
  • Kolhydrater: 61 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Snitta upp korven och ta ur färsen. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs chorizofärs ca 2 min, finfördela färsen med en stekspade. Tillsätt lök och vitlök. Fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner konserverade körsbärstomater. Koka ca 4 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Lägg potatisgnocchi i en ugnsform och häll över tomat- och chorizosåsen. Blanda så att det ligger jämnt i ugnsformen. Skiva mozzarella tunt. Fördela osten över gnocchin. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min, tills osten blivit gratinerad. Låt svalna några minuter innan servering.
Finhacka bananschalottenlök. Skär tomat i bitar. Lägg allt i en skål och blanda ner lite rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar. Blanda ner ruccola vid servering.
Servera gnocchi alla Sorrentina med tomatsallad.
Smaklig måltid!