Varmrökt lax med citronstuvad kål och smörslungad potatis
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- salt
- smör
- vetemjöl
Citron
1 st
Vitkål
250 g
Dill
10 g
Smör
Vetemjöl
1 msk
Mjölk
2 ½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Potatis
450 g
Morötter
150 g
Dill
10 g
Varmrökt lax
200 g
Smör
1 msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 587 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 58 g
- Protein:
- 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skala och slanta morötter. Låt koka med potatisen de sista 8 min.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Skiva vitkål tunt. Hacka all dill grovt.
Hetta upp lite smör i en kastrull. Fräs vitkålen ca 3 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk (lite i taget), smulad kycklingbuljong och citronskal. Sjud ca 5 min. Smaka av med pressad citronsaft och lite salt. Vänd ner hälften av den hackade dillen vid servering.
Klyfta resten av citronen. Blanda smör och resten av den hackade dillen med kokt potatis och morötter. Servera med varmrökt lax, citronstuvad vitkål och citronklyfta.
Smaklig måltid!