Citrongrillad kyckling
med rostat vitlöksmör och nektarin- och fetaostsalsa4.05 (263)
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vitlök
- olivolja
- smör, rumsvarmt
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Bulgur
125 g
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Smör, rumsvarmt
20 g
Citron, tvättad
1 st
Salt
½ krm
Svartpeppar
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Kycklinglårfilé
300 g
Nektarin
2 st
Rödlök
1 st
Fetaost
50 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
2 tsk
Salt
¾ krm
Chili flakes
½ tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 629 kcal
- Fett: 27 g
- Kolhydrater: 53 g
- Protein: 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Bryn pressad vitlök i en liten kastrull med lite olivolja tills vitlöken är gyllenbrun. Lägg över i en liten skål. Tillsätt smör, finrivet citronskal, salt och lite nymald svartpeppar. Mosa ihop allt med en gaffel.
Blanda pressad saft från den använda citronen, lite olivolja, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Lägg ner kycklinglårfilé och låt marinera minst 15 min.
Tärna nektariner. Finhacka rödlök och smula fetaost. Lägg allt i en skål och blanda med lite olivolja och vitvinsvinäger. Krydda med salt och chili flakes.
Grilla eller stek kycklingen ca 4 min per sida, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera nygrillad kyckling med rostat vitlökssmör, nektarin- och fetaostsalsa och bulgur.
Smaklig måltid!