Kalkongyros med olivoljerostad potatis, tomatsallad och ruccolayoghurt
Utan gluten

Kalkongyros med olivoljerostad potatis, tomatsallad och ruccolayoghurt

4.16 (261)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper
  • salt
  • rödvinsvinäger
Småpotatis
400 g
Olivolja
1 msk
Flingsalt
Svartpeppar
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Senap
1 msk
(Senap)
Spiskummin
1 tsk
Salt
½ tsk
Tunnskivad kalkon
300 g
Ruccola
10 g
Vitlök
½ klyfta
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
½ krm
Svartpeppar
Rödlök
½ st
Tomat
2 st
Ruccola
20 g
Olivolja
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 570 kcal
  • Fett: 25 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Protein: 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka potatis i lättsaltat vatten ca 10 min. Häll av och lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Krossa potatisen lätt. Ringla över olivolja. Krydda med flingsalt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 18 min.
Blanda pressad vitlök, olivolja, senap, spiskummin och salt i en bunke. Finstrimla tunnskivad kalkon och blanda ner i senapsblandningen. Låt marinera ca 15 min.
Finhacka ruccola. Lägg i en skål tillsammans med pressad vitlök, matyoghurt, salt och nymald svartpeppar.
Finhacka rödlök och tärna tomat. Lägg allt i en skål tillsammans med ruccola. Blanda med olivolja, rödvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
 Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs den marinerade kalkonen ca 6 min, tills den är helt genomstekt och fått fin stekyta.
Servera kalkongyros med olivoljerostad potatis, tomatsallad och ruccolayoghurt.
Smaklig måltid!