Sushibowl med räkor, krispig kål, rostade sesamfrön och ingefärsmarinerad gurka
Laktosfri
Utan gluten

Sushibowl med räkor, krispig kål, rostade sesamfrön och ingefärsmarinerad gurka

Nytt recept
Under 1 timme
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Kräftdjur
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • socker
  • vatten
Ingefära
¾ bit
Vatten
½ dl
Risvinäger
½ dl
Socker
1 ½ msk
Salt
1 krm
Gurka
1 st
Ingefära
¼ bit
Lime
1 st
Japansk sojasås
2 msk
(Sojabönor)
Räkor
1 förp
(Kräftdjur)
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Japansk sojasås
1 tsk
(Sojabönor)
Sesamfrön
2 msk
(Sesamfrön)
Rödkål
250 g
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
348 kcal
Fett:
16 g
Kolhydrater:
31 g
Protein:
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm upp risvinäger, socker och salt i en liten kastrull. Låt svalna.
 Tvätta riset under kallt rinnande vatten ca 5 min. Låt sedan riset stå och dra i kallt vatten ca 20 min. Häll av och lägg riset i en tjockbottnad kastrull. Häll på vatten. Täck kastrullen med plastfolie så att det täcker ordentligt runt kanterna och sätt på ett lock. Koka upp på hög värme ca 1 min, dra sedan ned värmen till lägsta temperaturen. Sjud under lock ca 20 min. Dra från värmen och låt kastrullen med plastfolie vila ca 10 min.
Lägg riset i en plastbunke. Blanda försiktigt ner sushi su med en slickepott. Blanda försiktigt så att riskornen separerar från varandra. Riset klibbar ihop igen efter någon minut.
 Skala och finhacka ingefära (ca 1 ½ msk). Blanda ihop vatten, risvinäger, socker, salt och ingefära i en bunke. Hyvla gurka med mandolin (har ni ingen mandolin, skär så tunt som möjligt med en vass kniv). Blanda ner i bunken och låt marinera minst 15 min.
 Skala och finriv ca ½ msk ingefära. Lägg i en skål och blanda med pressad limesaft och japansk soja. Häll av räkorna och blanda ner i marinaden. Ställ i kyl till servering.
 Blanda majonnäs och japansk soja i en liten skål.
 Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål. Finstrimla rödkålen eller hyvla den tunt på mandolin. Lägg kålen i iskallt vatten så att den blir krispig.
Lägg upp riset i skålar. Ringla över sojamajonnäs och strö på rostade sesamfrön. Lägg marinerade räkor i mitten av skålen. Lägg rödkål, babyspenat och ingefärsmarinerad gurka runt om. Servera!
Smaklig måltid!