Pannoumi- och zucchinibiffar med potatis och persiljesås
Vegetariskt

Pannoumi- och zucchinibiffar

med potatis och persiljesås
Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
Pannoumi
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Zucchini
½ st
Ägg
1 st
(Ägg)
Panko
¼ + 1 dl
(Vete)
Vetemjöl
3 msk
(Vete)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Citron
½ st
Bladpersilja
20 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Flytande honung
1 förp
Salt
Svartpeppar
Småpotatis
400 g
Tomat
1 st
Mixsallad
30 g
Olivolja
Salt
Näringsinnehåll per portion
Energi:
881 kcal
Fett:
48 g
Kolhydrater:
68 g
Protein:
45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Grovriv pannoumi. Grovriv zucchini och pressa ur vätskan. Lägg allt i en bunke och blanda med ägg, 1/4 dl panko, vetemjöl, salt och lite nymald svartpeppar. Låt stå till steg 4.
 Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Grovhacka bladpersilja och lägg i en skål. Blanda ner matyoghurt, pressad vitlök, honung och citronskal. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.  
 Forma smeten till 4 biffar. Lägg 1 dl panko på en tallrik och vänd biffarna i pankon. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna ca 3 min per sida, tills de fått fin färg.
Klyfta den använda citronen. Klyfta tomat. Lägg mixsallad i en skål och blanda med tomat, lite olivolja och salt. 
Servera pannoumi- och zucchinibiffar med nykokt potatis, mixsallad, persiljesås och citronklyfta.
Smaklig måltid!