Vegetariskt
Pannoumi- och zucchinibiffar
med potatis och persiljesåsNytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
Pannoumi
1 förp
Zucchini
½ st
Ägg
1 st
Panko
¼ + 1 dl
Vetemjöl
3 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Citron
½ st
Bladpersilja
20 g
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Flytande honung
1 förp
Salt
Svartpeppar
Småpotatis
400 g
Tomat
1 st
Mixsallad
30 g
Olivolja
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 881 kcal
- Fett:
- 48 g
- Kolhydrater:
- 68 g
- Protein:
- 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Grovriv pannoumi. Grovriv zucchini och pressa ur vätskan. Lägg allt i en bunke och blanda med ägg, 1/4 dl panko, vetemjöl, salt och lite nymald svartpeppar. Låt stå till steg 4.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Grovhacka bladpersilja och lägg i en skål. Blanda ner matyoghurt, pressad vitlök, honung och citronskal. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Forma smeten till 4 biffar. Lägg 1 dl panko på en tallrik och vänd biffarna i pankon. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna ca 3 min per sida, tills de fått fin färg.
Klyfta den använda citronen. Klyfta tomat. Lägg mixsallad i en skål och blanda med tomat, lite olivolja och salt.
Servera pannoumi- och zucchinibiffar med nykokt potatis, mixsallad, persiljesås och citronklyfta.
Smaklig måltid!