Ugnsbakad lax med sesamfrö, ingefärssås och pak choy
20-30
Laktosfri

Ugnsbakad lax med sesamfrö, ingefärssås och pak choy

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • socker
  • vatten
  • salt

Till servering

Jasminris
135 g

Ingefärssås

Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ förp
Kinesisk wok- och dippsås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Socker
½ msk
Vatten
3 msk

Sesambakad lax

Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
1 krm
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp

Pak choy

Pak choy
1 st
Rödlök
1 st
Neutral olja
Salt
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 601 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 79 g
  • Protein 26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). 
  2. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. 
  3. Ingefärssås: Finhacka ingefära och vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en liten kastrull och fräs ingefära och vitlök ca 1 min. Tillsätt kinesisk woksås, kinesisk soja, socker och vatten. Låt sjuda ca 2 min, tills såsen börjar tjockna.
  4. Sesambakad lax: Lägg laxfilé i en smord ugnsform. Krydda laxen med salt och pensla på lite av ingefärssåsen. Strö över sesamfrön. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills laxen är klar.
  5. Pak choy: Skär pak choy och rödlök i klyftor. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs allt ca 3 min. Krydda med lite salt. Lägg över på ett fat och strö över sesamfrön.
  6. Servera sesambakad lax med jasminris, ingefärssås och pak choy.