Baconlindad kyckling med vardagsbea och rostade rotfrukter

Baconlindad kyckling

med vardagsbea och rostade rotfrukter
Nytt recept
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • mjölk
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vetemjöl
Potatis
450 g
Morötter
300 g
Rotselleri
200 g
(Selleri)
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
1 msk
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Kycklingbuljong
½ påse
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Torkad dragon
1 tsk
Minutfilé
330 g
Bacon
100 g
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
738 kcal
Fett:
33 g
Kolhydrater:
54 g
Protein:
55 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Halvera potatis. Skala och skär morötter i mindre bitar. Skala rotselleri med hjälp av en liten kniv och skär i mindre bitar. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min. Rör om efter halva tillagningstiden. 
Smält smör i en liten kastrull. Pudra över vetemjöl. Rör ner mjölk, smulad kycklingbuljong och lite nymald svartpeppar. Låt sjuda ca 4 min, rör om då och då. Ta från värmen och rör ner matyoghurt och torkad dragon.
Dela minutfilé på längden. Krydda runt om med lite salt och nymald svartpeppar. Linda baconskivor runt varje bit. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingbitarna ca 4 min på varje sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Lägg över på ett fat med hushållspapper.
Servera ugnsrostade rotfrukter med baconlindad kyckling och vardagsbea.
Smaklig måltid!