Baconlindad kyckling
med vardagsbea och rostade rotfrukterNytt recept
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Selleri·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- mjölk
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vetemjöl
Potatis
450 g
Morötter
300 g
Rotselleri
200 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
1 msk
Vetemjöl
½ msk
Mjölk
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
Torkad dragon
1 tsk
Minutfilé
330 g
Bacon
100 g
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 738 kcal
- Fett:
- 33 g
- Kolhydrater:
- 54 g
- Protein:
- 55 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera potatis. Skala och skär morötter i mindre bitar. Skala rotselleri med hjälp av en liten kniv och skär i mindre bitar. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min. Rör om efter halva tillagningstiden.
Smält smör i en liten kastrull. Pudra över vetemjöl. Rör ner mjölk, smulad kycklingbuljong och lite nymald svartpeppar. Låt sjuda ca 4 min, rör om då och då. Ta från värmen och rör ner matyoghurt och torkad dragon.
Dela minutfilé på längden. Krydda runt om med lite salt och nymald svartpeppar. Linda baconskivor runt varje bit. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingbitarna ca 4 min på varje sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Lägg över på ett fat med hushållspapper.
Servera ugnsrostade rotfrukter med baconlindad kyckling och vardagsbea.
Smaklig måltid!