Frasig torsk med kaprisrémoulade
och potatis4.04 (795)
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- ägg
- olja
Bananschalottenlök
1 st
Kapris
½ burk
Matyoghurt
½ dl
Majonnäs
3 dl
Flytande honung
½ tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Curry
1 tsk
Salt
1 krm
Torskfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
ca ¾ dl
Ägg
1 st
Panko
1 förp
Olja
Potatis
400 g
Morötter
300 g
Kapris
½ burk
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 860 kcal
- Fett: 38 g
- Kolhydrater: 88 g
- Protein: 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Ont om tid? Skär morötterna i stavar.
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Finhacka bananschalottenlök. Häll av och grovhacka kapris. Lägg allt i en skål. Blanda med matyoghurt, majonnäs, flytande honung, vitvinsvinäger, curry och salt.
Skala och grovriv morötter (se tips!).
Skär torskfilé i portionsbitar. Krydda fisken med salt och lite nymald svartpeppar. Ta fram tre djupa tallrikar. Häll vetemjöl i den ena, vispa upp ägg i den andra och häll panko i den tredje. Vänd fisken först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek fisken ca 3 min per sida, tills den är klar. Låt resten av kaprisen steka med när du vänder på fisken.
Servera nystekt torsk med kaprisrémoulade, kokt potatis och morötter. Toppa med stekt kapris.
Smaklig måltid!