Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Saffranspasta med grön sparris och hasselnötter
Nytt recept
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Havre·
- Vete·
- Hasselnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- pastavatten
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
- vitlök
- vitvinsvinäger
Bananschalottenlök
1 st
Saffran
1 förp
Olivolja
Chili flakes
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vetemjöl
½ msk
Imat
1 ½ dl
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Salt
1 krm
Grön sparris
1 knippe
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Tagliatelle
200 g
Pastavatten
1 dl
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Hackade hasselnötter
40 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 669 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 86 g
- Protein:
- 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i steg 4.
Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök, saffran, chili flakes och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt vitvinsvinäger och pudra över vetemjöl. Vispa ner imat (lite i taget), vatten, smulad grönsaksbuljong och salt. Sjud ca 3 min, eller tills såsen tjocknat.
Skär grön sparris i bitar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek sparris på hög värme ca 3 min, tills den har fått fin färg. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan men spara ca 1 dl av pastavattnet. Blanda den nykokta pastan med saffranssåsen och det sparade pastavattnet, tills önskad konsistens. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka hasselnötter. Servera saffranspasta toppad med sparris, ruccola och hackade hasselnötter.
Smaklig måltid!