Saffranspasta med grön sparris och hasselnötter
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Saffranspasta med grön sparris och hasselnötter

Nytt recept
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Havre
    ·
  • Vete
    ·
  • Hasselnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • pastavatten
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Bananschalottenlök
1 st
Saffran
1 förp
Olivolja
Chili flakes
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Imat
1 ½ dl
(Havre)
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Salt
1 krm
Grön sparris
1 knippe
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Tagliatelle
200 g
(Vete)
Pastavatten
1 dl
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Hackade hasselnötter
40 g
(Hasselnötter)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
669 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
86 g
Protein:
23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i steg 4.
Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök, saffran, chili flakes och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt vitvinsvinäger och pudra över vetemjöl. Vispa ner imat (lite i taget), vatten, smulad grönsaksbuljong och salt. Sjud ca 3 min, eller tills såsen tjocknat.
Skär grön sparris i bitar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek sparris på hög värme ca 3 min, tills den har fått fin färg. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan men spara ca 1 dl av pastavattnet. Blanda den nykokta pastan med saffranssåsen och det sparade pastavattnet, tills önskad konsistens. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka hasselnötter. Servera saffranspasta toppad med sparris, ruccola och hackade hasselnötter.
Smaklig måltid!