Gyros i bröd med kryddig tomatsalsa och yoghurt

Gyros i bröd

med kryddig tomatsalsa och yoghurt
4.13 (62)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
Olivolja
Gyros kebab
1 förp
Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Romansallad
1 st
Pitabröd
½ förp
(Vete)
Tomatsalsa
1 förp
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 692 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 73 g
  • Protein: 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). Tillaga pitabröd enligt anvisning på förpackningen.
 Hetta upp lite olivolja i en stekpannan och stek gyros kebab ca 5 min.
 Skiva tomat och rödlök tunt. Bryt eller skär romansallad i bitar.
Fyll varma pitabröd med gyros kebab, romansallad, tomat och rödlök. Servera med tomatsalsa och yoghurt.
Smaklig måltid!