Halstrad lax med risotto, parmesan, rostade rödbetor och ruccola
Utan gluten
Laktosfri

Halstrad lax med risotto, parmesan, rostade rödbetor och ruccola

Nytt recept
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Vatten
6 dl
Vitvinsvinäger
1 msk
Kycklingbuljong
1 påse
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Risottoris
150 g
Riven parmesan
50 g
(Mjölk)
Laxfilé
270 g
(Fisk)
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Rödbetor
300 g
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
736 kcal
Fett:
32 g
Kolhydrater:
70 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Tvätta rödbetorna och skär sedan i små klyftor. Lägg i en ugnsform och blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills betorna är mjuka.
Koka upp vatten, vitvinsvinäger och smulad kycklingbuljong i en kastrull. Finhacka gul lök och vitlök.
 Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, vitlök och risottoris ca 3 min. Tillsätt lite varm buljong och låt koka in. Späd med buljongen, lite i taget. Fortsätt tills all buljong kokat in eller tills riset känns mjukt. Rör om då och då. Blanda ner riven parmesan i risotton precis innan servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
 Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek laxbitarna ca 2 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Vänd fisken och stek ytterligare ca 2 min.
Blanda de rostade rödbetorna med ruccola. Servera till halstrad lax och risotto.
Smaklig måltid!