Utan gluten
Laktosfri
Halstrad lax med risotto, parmesan, rostade rödbetor och ruccola
Nytt recept
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Vatten
6 dl
Vitvinsvinäger
1 msk
Kycklingbuljong
1 påse
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Risottoris
150 g
Riven parmesan
50 g
Laxfilé
270 g
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Rödbetor
300 g
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 736 kcal
- Fett:
- 32 g
- Kolhydrater:
- 70 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Tvätta rödbetorna och skär sedan i små klyftor. Lägg i en ugnsform och blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills betorna är mjuka.
Koka upp vatten, vitvinsvinäger och smulad kycklingbuljong i en kastrull. Finhacka gul lök och vitlök.
Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, vitlök och risottoris ca 3 min. Tillsätt lite varm buljong och låt koka in. Späd med buljongen, lite i taget. Fortsätt tills all buljong kokat in eller tills riset känns mjukt. Rör om då och då. Blanda ner riven parmesan i risotton precis innan servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek laxbitarna ca 2 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Vänd fisken och stek ytterligare ca 2 min.
Blanda de rostade rödbetorna med ruccola. Servera till halstrad lax och risotto.
Smaklig måltid!