Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Tandoori curry med röda linser
mandel och koriander3.88 (280)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Cashewnötter·
- Mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- vatten
- socker
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Röda linser
1 förp
Olja
Tikka masala
1 burk
Salt
¾ tsk
Coconut cream
1 förp
Vatten
1½ dl
Socker
½ tsk
Citron
1 st
Basmatiris
125 g
Koriander
20 g
Mandelspån
25 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 660 kcal
- Fett: 24 g
- Kolhydrater: 88 g
- Protein: 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Tärna tomat. Grovhacka koriander. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Häll av och skölj röda linser.
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs lök, vitlök, tikka masala och salt ca 2 min. Tillsätt tomat och fräs ytterligare ca 2 min. Rör ner röda linser, coconut cream, vatten och socker. Sjud under lock ca 5 min.
Hetta upp en torr stekpanna och rosta mandelspån ca 1 min, eller tills de fått fin färg.
Smaka av grytan med pressad saft från halva citronen. Klyfta resten av citronen.
Toppa tandoori curry med rostade mandelspån och koriander. Servera med basmatiris och citronklyftor.
Smaklig måltid!