Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Vietnamesisk risnudelsallad med jordnötter och mynta
Nytt recept
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Risnudlar
½ förp
Olja
Nektarin
1 st
Morot
1 st
Jordnötter
40 g
Mynta
20 g
Röd chili
½-1 st
Vitlök
2 klyfta
Lime
1 st
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
1 msk
Salt
¾ tsk
Olja
1 tsk
Tofu
200 g
Salt
2 krm
Olja
Bananschalottenlök
1 st
Majsstärkelse
1 msk
Olja
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 630 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 74 g
- Protein:
- 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka, smaka dig fram till lagom hetta!
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten och lägg i en salladsskål. Klipp nudlarna i mindre bitar och ringla över lite neutral olja.
Finhacka röd chili och vitlök. Skölj limen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en skål och blanda med pressad limesaft, socker, vitvinsvinäger, vatten, salt och neutral olja.
Skär tofu i små trekanter och krydda med salt. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek tofun runt om ca 4 min, tills den fått fin färg. Lägg ner i skålen med dressing och spara pannan.
Halvera, kärna ur och strimla nektarin. Skala och skär morot i tunna stavar. Strimla mynta.
Skiva bananschalottenlök tunt, gärna på mandolin. Lägg i en skål och blanda med majsstärkelse. Hetta upp rikligt med neutral olja i den använda stekpannan och stek löken på hög värme ca 2 min, tills den är gyllene. Passa noga så att den inte bränns! Låt rinna av på lite hushållspapper och krydda med lite salt.
Vänd ner tofun, hälften av dressingen, morot, nektarin, hackade jordnötter och hälften av myntan i skålen med risnudlar. Toppa nudelsalladen med resten av myntan och krispig lök. Servera med resten av dressingen!
Smaklig måltid!