Thailändsk rissallad med kålrabbi, vegetarisk färs, mynta och jordnötter
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Thailändsk rissallad med kålrabbi, vegetarisk färs, mynta och jordnötter

4.1 (463)
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • olja
Lime
1 st
Röd chili
½-1 st
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja
½ förp
(Sojabönor)
Socker
1 tsk
Kålrabbi
1 st
Morot
1 st
Mynta
20 g
Koriander
20 g
Hackade jordnötter
1 förp
(Jordnötter)
Jasminris
135 g
Olja
Vegetarisk färs
1 förp
Japansk soja
½ förp
(Sojabönor)
Malen ingefära
1 påse
Vitlök
1 klyfta
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 698 kcal
  • Fett: 30 g
  • Kolhydrater: 77 g
  • Protein: 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka, smaka dig fram till lagom hetta!

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. 
 Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka röd chili. Lägg limeskal, pressad limesaft, chili, pressad vitlök, japansk soja och socker i en rymlig bunke. Rör om tills sockret löst sig. 
Skala kålrabbi och morot. Strimla kålrabbi, morot och mynta tunt. Grovhacka koriander. Lägg allt i bunken med chilidressing och blanda.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek vegetarisk färs ca 5 min, tills den fått fin färg. Tillsätt det kokta riset, japansk soja, malen ingefära och pressad vitlök. Stek ytterligare ca 1 min.
Blanda thaifärs med kålrabbisallad på ett serveringsfat. Toppa med jordnötter. 
Smaklig måltid!