Kikärtscurry med kokosmjölk och lime
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Kikärtscurry med kokosmjölk och lime

3.58 (219)
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olja
    • vatten
    • socker
    Bananschalottenlök
    1 st
    Ingefära
    ½ bit
    Kikärtor
    1 förp
    Olja
    Vitlök
    2 klyfta
    Curry
    1 ½ tsk
    Coconut cream
    1 förp
    Vatten
    3 dl
    Socker
    ½ tsk
    Grönsaksbuljong
    1 påse
    Jasminris
    135 g
    Tomat
    2 st
    Lime
    1 st
    Babyspenat
    30 g
    Koriander
    10 g
    Näringsinnehåll per portion
    • Energi: 559 kcal
    • Fett: 19 g
    • Kolhydrater: 81 g
    • Protein: 17 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
    Finhacka bananschalottenlök. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Häll av och skölj kikärtor.
    Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekgryta och fräs lök, ingefära, pressad vitlök och curry ca 3 min. Tillsätt kikärtor, coconut cream, vatten, socker och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 10 min.
    Tärna tomat. Ta grytan från värmen och tillsätt pressad saft från halva limen. Rör ner tomat och babyspenat.
    Skär resten av limen i klyftor. Servera kikärtscurryn med nykokt jasminris och limeklyftor. Toppa med koriander.
    Smaklig måltid!