Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Kikärtscurry med kokosmjölk och lime
3.58 (219)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- vatten
- socker
Bananschalottenlök
1 st
Ingefära
½ bit
Kikärtor
1 förp
Olja
Vitlök
2 klyfta
Curry
1 ½ tsk
Coconut cream
1 förp
Vatten
3 dl
Socker
½ tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Jasminris
135 g
Tomat
2 st
Lime
1 st
Babyspenat
30 g
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 559 kcal
- Fett: 19 g
- Kolhydrater: 81 g
- Protein: 17 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka bananschalottenlök. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Häll av och skölj kikärtor.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekgryta och fräs lök, ingefära, pressad vitlök och curry ca 3 min. Tillsätt kikärtor, coconut cream, vatten, socker och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 10 min.
Tärna tomat. Ta grytan från värmen och tillsätt pressad saft från halva limen. Rör ner tomat och babyspenat.
Skär resten av limen i klyftor. Servera kikärtscurryn med nykokt jasminris och limeklyftor. Toppa med koriander.
Smaklig måltid!