Rostad paprikasoppa med focaccia
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Rostad paprikasoppa

med focaccia
Nytt recept
Under 45 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • flingsalt
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Röd paprika
2 st
Tomat
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
1 krm
Vatten
4 ½ dl
Tomatpuré
1 msk
Torkad oregano
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Vita bönor
1 förp
Citron
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
2 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Pizzadeg
1 st
(Vete)
Olivolja
1 msk
Torkad rosmarin
½ tsk
Flingsalt
Näringsinnehåll per portion
Energi:
673 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
93 g
Protein:
22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Halvera röd paprika och tomat. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
Häll av och skölj vita bönor. Lägg i en mixerbunke. Skölj citronen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Tillsätt rivet citronskal, pressad citronsaft, pressad vitlök, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa slätt.
Rulla ut pizzadeg med tillhörande bakplåtspapper på en ugnsplåt. Gör ett tjugotal gropar i degen med fingrarna. Ringla över olivolja och strö på torkad rosmarin och lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. 
Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull eller stekgryta. Stek lök, pressad vitlök och chili flakes ca 2 min. Tillsätt de rostade grönsakerna, vatten, tomatpuré, torkad oregano, vitvinsvinäger och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 3 min. Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt.
Toppa soppan med lite torkad oregano. Servera med focaccia och bönspread!
Smaklig måltid!