Vegetarisk lasagne med päron- och ruccolasallad
Vegetariskt

Vegetarisk lasagne med päron- och ruccolasallad

Nytt recept
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Zucchini
1 st
Gul lök
1 st
Röda linser
1 förp
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Torkad salvia
½ msk
Krossade tomater
1 förp
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Vitvinsvinäger
½ msk
Socker
½ tsk
Salt
1 krm
Chili flakes
1 krm
Lasagneplattor
125 g
(Ägg, Vete)
Päron
1 st
Ruccola
30 g
Fetaost
50 g
(Mjölk)
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
612 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
78 g
Protein:
24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). 
Tärna zucchini. Finhacka gul lök. Häll av och skölj röda linser. Smörj en liten ugnsform, ca 20x30 cm.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, zucchini, pressad vitlök och torkad salvia ca 5 min på hög värme.
Sänk värmen och tillsätt röda linser, pizzasås, vispgrädde, vatten, grönsaksbuljong, vitvinsvinäger, socker, salt och chili flakes (efter smak). Sjud ca 5 min.
Varva grönsaksröran med färska lasagneplattor i ugnsformen. Det översta lagret ska vara grönsaksröra. Tillaga mitt i ugnen ca 18 min, eller tills lasagneplattorna är klara.
Klyfta päron. Lägg i en salladsskål och blanda ner ruccola, fetaost, olivolja och vitvinsvinäger. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera vegetarisk lasagne med päronsallad. 
Smaklig måltid!