Vegetariskt
Vegetarisk lasagne med päron- och ruccolasallad
Nytt recept
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Zucchini
1 st
Gul lök
1 st
Röda linser
1 förp
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Torkad salvia
½ msk
Krossade tomater
1 förp
Vispgrädde
½ dl
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Vitvinsvinäger
½ msk
Socker
½ tsk
Salt
1 krm
Chili flakes
1 krm
Lasagneplattor
125 g
Päron
1 st
Ruccola
30 g
Fetaost
50 g
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 612 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 78 g
- Protein:
- 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Tärna zucchini. Finhacka gul lök. Häll av och skölj röda linser. Smörj en liten ugnsform, ca 20x30 cm.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, zucchini, pressad vitlök och torkad salvia ca 5 min på hög värme.
Sänk värmen och tillsätt röda linser, pizzasås, vispgrädde, vatten, grönsaksbuljong, vitvinsvinäger, socker, salt och chili flakes (efter smak). Sjud ca 5 min.
Varva grönsaksröran med färska lasagneplattor i ugnsformen. Det översta lagret ska vara grönsaksröra. Tillaga mitt i ugnen ca 18 min, eller tills lasagneplattorna är klara.
Klyfta päron. Lägg i en salladsskål och blanda ner ruccola, fetaost, olivolja och vitvinsvinäger. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera vegetarisk lasagne med päronsallad.
Smaklig måltid!