Grekisk pastasallad med kycklinggyros, ruccola och fetaost

Grekisk pastasallad

med kycklinggyros, ruccola och fetaost
3.84 (257)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • flytande honung
Vitlök
1 klyfta
Senap
1 msk
(Senap)
Spiskummin
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Kycklingfilé
300 g
Olivolja
Olivolja
1½ msk
Rödvinsvinäger
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Flytande honung
1 tsk
Svartpeppar
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Tomat
1 st
Gurka
1 st
Rödlök
1 st
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 734 kcal
  • Fett: 20 g
  • Kolhydrater: 84 g
  • Protein: 55 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 3.
 Blanda pressad vitlök, senap, spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Finstrimla kycklingfilé och blanda ner i senapsblandningen. Låt marinera ca 15 min.
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
Blanda olivolja, rödvinsvinäger, pressad vitlök, salt, flytande honung och rikligt med nymald svartpeppar i en liten skål.
 Tärna tomat och gurka. Skiva rödlök tunt. Smula fetaost. Lägg allt i en salladsskål och blanda med ruccola. Häll av pastan i ett durkslag och spola hastigt i kallt vatten. Blanda ner pasta och dressing i salladsskålen.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek den marinerade kycklingen ca 8 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).  Lägg upp på ett fat.
Servera nystekt kycklinggyros med grekisk pastasallad.
Smaklig måltid!