Laktosfri
Utan gluten
Sojastekt nötfärs med koriander- och gurksallad
Nytt recept
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- socker
- vitlök
Olivolja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Japansk sojasås
1 påse
Socker
½ msk
Jasminris
135 g
Koriander
10 g
Gurka
½ st
Romansallad
½ st
Rivna morötter
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 610 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 67 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Ät helst i djup tallrik! Lägg riset i botten och toppa med tillbehör. Ringla lite japansk soja på toppen.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och stek nötfärs ca 3 min, tills den är helt genomstekt. Tillsätt pressad vitlök, japansk soja och socker. Låt steka ytterligare ca 3 min.
Grovhacka koriander. Skiva gurka tunt. Blanda gurka och koriander i en skål. Riv romansallad i grova bitar.
Servera sojastekt färs med nykokt ris och grönsaker (se tips!).
Smaklig måltid!