Sojastekt nötfärs med koriander- och gurksallad
Laktosfri
Utan gluten

Sojastekt nötfärs med koriander- och gurksallad

Nytt recept
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • socker
  • vitlök
Olivolja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Japansk sojasås
1 påse
(Sojabönor)
Socker
½ msk
Jasminris
135 g
Koriander
10 g
Gurka
½ st
Romansallad
½ st
Rivna morötter
1 förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
610 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
67 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Ät helst i djup tallrik! Lägg riset i botten och toppa med tillbehör. Ringla lite japansk soja på toppen.

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och stek nötfärs ca 3 min, tills den är helt genomstekt. Tillsätt pressad vitlök, japansk soja och socker. Låt steka ytterligare ca 3 min.
Grovhacka koriander. Skiva gurka tunt. Blanda gurka och koriander i en skål. Riv romansallad i grova bitar. 
Servera sojastekt färs med nykokt ris och grönsaker (se tips!). 
Smaklig måltid!