Fiskgratäng med citronslungad potatis

Fiskgratäng

med citronslungad potatis
3.99 (410)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Smör
1 msk
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Mjölk
2 dl
(Mjölk)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Grönsaksbuljong
½ påse
Vitvinsvinäger
1 tsk
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Riven mozzarella
50 g
(Mjölk, Laktos)
Svartpeppar
Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Citron
1 st
Smör
½ msk
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 624 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 48 g
  • Protein: 47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Låt koka med potatisen de sista minuterna.
Skiva bananschalottenlök tunt. Smält smör i en liten kastrull. Fräs löken ca 2 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk och vispgrädde, lite i taget, och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 2 min. Rör ner vitvinsvinäger och sjud ytterligare ca 2 min.
Krydda torskfilé med salt och nymald svartpeppar. Lägg i en smord ugnsform. Häll såsen över fisken och strö över riven mozzarella. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min. 
Tvätta citronen i ljummet vatten. Finriv skalet och dela citronen. Häll av potatis och broccoli, lägg tillbaka i kastrullen. Vänd ner smör, rivet citronskal och pressad citronsaft (ca 1 msk).
Klyfta resten av den använda citronen. Servera fiskgratäng med citronslungad potatis och citronklyfta.
Smaklig måltid!