Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- vetemjöl
- mjölk
- vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Smör
1 msk
Vetemjöl
½ msk
Mjölk
2 dl
Vispgrädde
½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Vitvinsvinäger
1 tsk
Torskfilé
300 g
Salt
2 krm
Riven mozzarella
50 g
Svartpeppar
Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Citron
1 st
Smör
½ msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 624 kcal
- Fett: 27 g
- Kolhydrater: 48 g
- Protein: 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Låt koka med potatisen de sista minuterna.
Skiva bananschalottenlök tunt. Smält smör i en liten kastrull. Fräs löken ca 2 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk och vispgrädde, lite i taget, och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 2 min. Rör ner vitvinsvinäger och sjud ytterligare ca 2 min.
Krydda torskfilé med salt och nymald svartpeppar. Lägg i en smord ugnsform. Häll såsen över fisken och strö över riven mozzarella. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min.
Tvätta citronen i ljummet vatten. Finriv skalet och dela citronen. Häll av potatis och broccoli, lägg tillbaka i kastrullen. Vänd ner smör, rivet citronskal och pressad citronsaft (ca 1 msk).
Klyfta resten av den använda citronen. Servera fiskgratäng med citronslungad potatis och citronklyfta.
Smaklig måltid!