Ugnsbakad lax med wokade grönsaker och lime
Laktosfri
Utan gluten

Ugnsbakad lax med wokade grönsaker och lime

3.79 (159)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • kycklingbuljong
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Laxfilé
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Olja
Kokosmjölk
½ förp
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Flytande honung
½ msk
Majsstärkelse
½ msk
Vatten
1 msk
Salt
Svartpeppar
Lime
1 st
Jasminris
125 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
681 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
66 g
Protein:
37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skär laxfilé i portionsbitar och krydda med salt. Lägg i en smord ugnsform med skinnsidan nedåt. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills laxen är klar.
 Skär broccoli i buketter. Strimla röd paprika.
 Hetta upp lite neutral olja i en wok eller stekpanna och fräs alla grönsaker ca 3 min. Tillsätt kokosmjölk, vatten, smulad kycklingbuljong och honung. Blanda majsstärkelse och vatten, rör ner i pannan. Låt sjuda ca 3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skölj limen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Strö över limeskal och pressa ner saft från halva limen i pannan. Klyfta resten av limen.
Servera ugnsbakad lax med nykokt ris, wokade grönsaker och limeklyfta.
Smaklig måltid!