Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
- olivolja
- smör
- vetemjöl
- mjölk
- vitvinsvinäger
Fläskkotlett
300 g
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Smör
1 msk
Torkad timjan
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl
1 ½ tsk
Mjölk
2 dl
Vispgrädde
½ dl
Vitvinsvinäger
1 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Linguine
200 g
Cocktailtomater
250 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 771 kcal
- Fett: 27 g
- Kolhydrater: 82 g
- Protein: 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Dela cocktailtomater och lägg upp i en liten skål.
Skär fläskkotlett i portionsbitar. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek köttet på medelhög värme ca 5 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg upp på ett fat och spara pannan.
Smält smör i samma den använda stekannan. Tillsätt torkad timjan och pressad vitlök. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget, vispgrädde, vitvinsvinäger och smulad kycklingbuljong. Låt puttra ca 4 min.
Blanda ner nykokt pasta i timjansåsen, eller servera var för sig. Servera med fläskkotlett och cocktailtomater.
Smaklig måltid!