Limekyckling i kokosmjölk med salladslök och nudlar
Laktosfri

Limekyckling i kokosmjölk med salladslök och nudlar

3.75 (61)
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • vatten
  • socker
Äggnudlar
½ förp
(Ägg, Vete)
Salladslök
1 förp
Cocktailtomater
125 g
Cocktailtomater
125 g
Broccoli
1 st
Lime
1 st
Minutfilé
330 g
Olja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Malen koriander
½ tsk
Malen ingefära
½ tsk
Salt
2 krm
Sambal oelek
½ tsk
Svartpeppar
Kokosmjölk
½ förp
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Socker
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 638 kcal
  • Fett: 19 g
  • Kolhydrater: 62 g
  • Protein: 54 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola sedan i kallt vatten.
Dela cocktailtomater. Skär broccoli i små buketter. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet.
Strimla minutfilé. Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kyckling, pressad vitlök, malen koriander, malen ingefära, salt, sambal oelek och lite nymald svartpeppar 1-2 min.
Tillsätt kokosmjölk, vatten, smulad kycklingbuljong, socker, finrivet limeskal, pressad saft från halva limen, skurna cocktailtomater och broccoli. Sjud 3-4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt.
Klyfta resten av limen. Strimla salladslök.
Lägg äggnudlar i 2 djupa skålar. Häll på limekyckling och strö över salladslök. Servera med limeklyftor och resten av cocktailtomaterna.
Smaklig måltid!