Laktosfri
Cornflakespanerad torsk med gurka och curryremoulad
Rätten saknar betyg
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- ägg
- vetemjöl
- olja
Potatis
450 g
Torskfilé
300 g
Salt
½ tsk
Ägg
1 st
Vetemjöl
Majspanering
Olja
Gurka
¼ st
Majonnäs
½ dl
Curry
½ tsk
Salt
½ krm
Gurka
¾ st
Morötter
300 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 672 kcal
- Fett: 32 g
- Kolhydrater: 59 g
- Protein: 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Grovriv gurka och lägg i en skål. Blanda ner majonnäs, curry och salt.
Skär resten av gurkan i mindre bitar och lägg i en skål. Skala och skär morot i stavar. Låt morötterna koka med potatisen de sista 2 minuterna av koktiden eller lägg dem på ett fat och servera dem råa.
Skär torsk i portionsbitar. Krydda med salt. Vispa upp ägg i en skål. Lägg vetemjöl och panering på separata tallrikar. Vänd torskfilèerna i först vetemjöl, sedan ägg och sist panering.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek de panerade fiskbitarna tills de är gyllenbruna och frasiga, ca 2 min per sida.
Servera panerad torsk med kokt potatis, curryremoulad och grönsaker.
Smaklig måltid!