Citrongratinerad torsk med grönsaker och kokt potatis
Kalorismart
Utan gluten

Citrongratinerad torsk med grönsaker och kokt potatis

Nytt recept
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Blötdjur

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • smör
  • svartpeppar
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Citronsås
1 förp
(Mjölk, Fisk, Blötdjur, Laktos)
Gurka
1 st
Mixsallad
30 g
Cocktailtomater
250 g
Potatis
400 g
Smör
1 msk
(Mjölk)
Citron
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
543 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
51 g
Protein:
35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Blanda salladen med lite olivolja, balsamvinäger, salt och nymald svartpeppar.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Blanda avhälld potatis med lite smör vid servering.
 Lägg torskfilé i en smord ugnsform (använd en trång form så att fisken täcks med såsen). Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Häll över citronsås så det täcker fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills den är klar.
Skär gurka i mindre bitar. Lägg gurka, mixsallad och cocktailtomater i en salladsskål (se tips!), eller i separata skålar. 
Har du tid? Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet (toppa fisken med citronskalet). Klyfta citronen. 
Servera citrongratinerad torsk med kokt potatis, sallad och citronklyfta.
Smaklig måltid!