Kalorismart
Utan gluten
Citrongratinerad torsk med grönsaker och kokt potatis
Nytt recept
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Blötdjur
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- smör
- svartpeppar
Torskfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Citronsås
1 förp
Gurka
1 st
Mixsallad
30 g
Cocktailtomater
250 g
Potatis
400 g
Smör
1 msk
Citron
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 543 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 51 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Blanda salladen med lite olivolja, balsamvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Blanda avhälld potatis med lite smör vid servering.
Lägg torskfilé i en smord ugnsform (använd en trång form så att fisken täcks med såsen). Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Häll över citronsås så det täcker fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills den är klar.
Skär gurka i mindre bitar. Lägg gurka, mixsallad och cocktailtomater i en salladsskål (se tips!), eller i separata skålar.
Har du tid? Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet (toppa fisken med citronskalet). Klyfta citronen.
Servera citrongratinerad torsk med kokt potatis, sallad och citronklyfta.
Smaklig måltid!