Laktosfri
Ugnstekt lax med teriyakisås
och grönsaker3.81 (131)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
Laxfilé
2 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Rödlök
1 st
Teriyakisås
1 förp
Sesamfrön
1 msk
Röd paprika
1 st
Babyspenat
30 g
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 663 kcal
- Fett: 25 g
- Kolhydrater: 72 g
- Protein: 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid? Gör gärna en dressing på lite olivolja och vinäger till salladen.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Lägg laxfilé i en smord ugnsform, krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Klyfta rödlök och strö runt laxen. Häll teriyakisås över fisken och strö över sesamfrön. Tillaga högt upp i ugnen ca 12 min, tills fisken är klar.
Skär röd paprika i bitar och lägg i en salladsskål tillsammans med babyspenat.
Servera ugnsbakad teriyakilax med sallad och jasminris.
Smaklig måltid!