Stekt gnocchi med ugnsrostade grönsaker och fetaost
Vegetariskt

Stekt gnocchi med ugnsrostade grönsaker

och fetaost
4 (367)
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • vitlök
  • salt
  • flytande honung
  • svartpeppar
Zucchini
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Bakplåtspapper
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
½ msk
Vitlök
2 klyfta
Torkad rosmarin
1 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Salt
½ tsk
Flytande honung
½ msk
Svartpeppar
Chili flakes
Potatisgnocchi
500 g
(Vete)
Olivolja
1 ½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Fetaost
100 g
(Mjölk, Laktos)
Ruccola
30 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 737 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 100 g
  • Protein: 20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg potatisgnocchi i en bunke och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min.
Skär zucchini i bitar, ca 2x2 cm. Klyfta bananschalottenlök. Lägg i en rymlig ugnsform med bakplåtspapper. Blanda med cocktailtomater, olivolja, pressad vitlök, torkad rosmarin, paprikapulver, salt, honung, lite nymald svartpeppar och chili flakes (efter smak). 
Rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills grönsakerna blivit mjuka och fått färg. Mosa ihop allt med en sked.
Häll av gnocchin. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek gnocchin på hög värme ca 2 min, tills den fått krispig yta. Sänk till medelvärme och stek ytterligare ca 5 min, tills den är gyllene. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Servera stekt potatisgnocchi med ugnsrostade grönsaker, smulad fetaost, ruccola och lite chili flakes.
Smaklig måltid!