Örtstekt kyckling med klyftpotatis och tzatziki
Utan gluten

Örtstekt kyckling

med klyftpotatis och tzatziki
3.95 (81)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
Småpotatis
400 g
Olivolja
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Gurka
½ st
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Kycklinglårfilé
300 g
Torkad oregano
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
1 tsk
(Mjölk)
Olivolja
1 tsk
Citron
1 st
Gurka
½ st
Tomat
2 st
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 502 kcal
  • Fett: 20 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
 Klyfta potatis och lägg i en ugnsform eller långpanna. Blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen fått fin färg.
Grovriv gurka. Krama ur vätskan och lägg gurkan i en skål. Blanda med pressad vitlök och matyoghurt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
 Krydda kycklinglårfilé med torkad oregano, salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 5 min per sida, tills den är helt genomstekt.
Skölj citronen i ljummet vatten.  Finriv det yttersta skalet och strö över den nystekta kycklingen. Klyfta den använda citronen.
Tärna gurka och tomat. Lägg i en salladsskål och blanda med mixsallad.
Servera nystekt örtkyckling med klyftpotatis, tzatziki, sallad och citronklyfta.
Smaklig måltid!