Laktosfri
Frasig torsk med sesamdressing, mynta och kålrabbisallad
4.04 (534)
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Sambal oelek
- socker
- rödvinsvinäger
- vatten
- olja
- salt
- ägg
- vetemjöl
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Sesamfrön
2 msk
Sambal oelek
½ tsk
Tomatpuré
¾ msk
Socker
1 msk
Japansk sojasås
1 msk
Rödvinsvinäger
½ msk
Vatten
2 msk
Olja
½ msk
Morot
1 st
Kålrabbi
½ st
Mynta
20 g
Japansk sojasås
½ msk
Torskfilé
300 g
Salt
2 krm
Ägg
1 st
Vetemjöl
Ströbröd
Olja
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 654 kcal
- Fett: 12 g
- Kolhydrater: 93 g
- Protein: 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg allt i en mixerbunke tillsammans med sesamfrön, sambal oelek, tomatpuré, socker, japansk soja, rödvinsvinäger, vatten och neutral olja. Mixa allt med stavmixer till en krämig dressing.
Skala och grovriv morot. Skala och finstrimla kålrabbi. Grovhacka mynta. Lägg allt i en salladsskål och blanda med japansk soja och 1/3 dl av sesamdressingen.
Skär torskfilé i 4 portionsbitar. Krydda med salt. Vispa upp ägg i en skål. Lägg vetemjöl och ströbröd på separata tallrikar. Vänd fisken först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek den panerade fisken ca 2 min per sida.
Servera nystekt torsk med mynta- och kålrabbisallad, jasminris och resten av sesamdressingen.
Smaklig måltid!