Laktosfri
Bolognese
med linguine och parmesan3.84 (137)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vatten
- balsamvinäger
- salt
- svartpeppar
Linguine
200 g
Broccoli
1 st
Parmesanost
1 bit
Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Olivolja
1 msk
Nötfärs
250 g
Vatten
1 ½ dl
Tomatpuré
½ förp
Balsamvinäger
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Torkad rosmarin
1 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 755 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 81 g
- Protein: 48 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Det går också bra att låta broccolin koka med pastan de sista minuterna.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Finriv parmesanost. Grovhacka gul lök. Tärna tomat.
Koka broccoli i lättsaltat vatten, ca 3 min (se tips!).
Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök och nötfärs ca 4 min. Tillsätt tomat, vatten, tomatpuré, balsamvinäger, pressad vitlök, torkad rosmarin, smulad kycklingbuljong, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min under lock.
Blanda nykokt linguine med bolognesesås. Toppa med riven parmesan. Servera med broccoli.
Smaklig måltid!