Bolognese med linguine och parmesan
Laktosfri

Bolognese

med linguine och parmesan
3.84 (137)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vatten
  • balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar
Linguine
200 g
(Vete)
Broccoli
1 st
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Olivolja
1 msk
Nötfärs
250 g
Vatten
1 ½ dl
Tomatpuré
½ förp
Balsamvinäger
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Torkad rosmarin
1 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 755 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 81 g
  • Protein: 48 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Det går också bra att låta broccolin koka med pastan de sista minuterna.

Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
 Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Finriv parmesanost. Grovhacka gul lök. Tärna tomat. 
Koka broccoli i lättsaltat vatten, ca 3 min (se tips!).
 Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök och nötfärs ca 4 min. Tillsätt tomat, vatten, tomatpuré, balsamvinäger, pressad vitlök, torkad rosmarin, smulad kycklingbuljong, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min under lock.
Blanda nykokt linguine med bolognesesås. Toppa med riven parmesan. Servera med broccoli.
Smaklig måltid!