Paprikasoppa med tanelliost och vitlöksbröd
0,6 kg CO2e
Vegetariskt

Paprikasoppa med tanelliost

och vitlöksbröd
4 (376)
Under 30 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Röd paprika
2 st
Gul lök
1 st
Röda linser
½ förp
Olja
1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
2 dl
Rödvinsvinäger
½ msk
Paprikapulver
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Grönsaksbuljong
1 påse
Vitlök
1 klyfta
Tanelli hårdost
1 st
(Mjölk, Laktos)
Crème fraiche
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Surdegspavé
2 st
(Vete)
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olja
Salt
Torkad oregano
½ msk
Bladpersilja
20 g
Crème fraiche
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
530 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
62 g
Protein:
18 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om någon inte gillar vitlöksbröd går det givetvis lika bra att servera bröden som de är.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta röd paprika och gul lök. Häll av och skölj röda linser.
 Hetta upp olja i en stekgryta. Fräs paprika och lök ca 3 min. Tillsätt krossade tomater, röda linser, vatten, rödvinsvinäger, paprikapulver, chili flakes, grönsaksbuljong och pressad vitlök. Sjud ca 8 min.
Skär surdegspavé i skivor, se tips! Lägg på en plåt med bakplåtspapper och gnid in brödet med pressad vitlök, olja, lite salt och torkad oregano. Rosta i mitten av ugnen ca 5 min.
Finriv Tanelliost. Tillsätt riven ost och crème fraiche till soppan och mixa med stavmixer. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Finhacka bladpersilja. Ringla ner lite crème fraiche i soppan vid servering. Servera med vitlöksbröd och toppa med persilja. 
Smaklig måltid!