0,6 kg CO2e
Vegetariskt
Paprikasoppa med tanelliost
och vitlöksbröd4 (376)
Under 30 min
16 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olja
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- vatten
Röd paprika
2 st
Gul lök
1 st
Röda linser
½ förp
Olja
1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
2 dl
Rödvinsvinäger
½ msk
Paprikapulver
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Grönsaksbuljong
1 påse
Vitlök
1 klyfta
Tanelli hårdost
1 st
Crème fraiche
½ dl
Salt
Svartpeppar
Surdegspavé
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olja
Salt
Torkad oregano
½ msk
Bladpersilja
20 g
Crème fraiche
½ dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 530 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 62 g
- Protein:
- 18 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om någon inte gillar vitlöksbröd går det givetvis lika bra att servera bröden som de är.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta röd paprika och gul lök. Häll av och skölj röda linser.
Hetta upp olja i en stekgryta. Fräs paprika och lök ca 3 min. Tillsätt krossade tomater, röda linser, vatten, rödvinsvinäger, paprikapulver, chili flakes, grönsaksbuljong och pressad vitlök. Sjud ca 8 min.
Skär surdegspavé i skivor, se tips! Lägg på en plåt med bakplåtspapper och gnid in brödet med pressad vitlök, olja, lite salt och torkad oregano. Rosta i mitten av ugnen ca 5 min.
Finriv Tanelliost. Tillsätt riven ost och crème fraiche till soppan och mixa med stavmixer. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Finhacka bladpersilja. Ringla ner lite crème fraiche i soppan vid servering. Servera med vitlöksbröd och toppa med persilja.
Smaklig måltid!