Utan gluten
Gratinerad fransk dragonkyckling
Rätten saknar betyg
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- smör
- mjölk
Småpotatis
450 g
Mixsallad
30 g
Olivolja
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Svartpeppar
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
1 msk
Zucchini
½ st
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Vispgrädde
½ dl
Mjölk
1 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Dijonsenap
1 tsk
Torkad dragon
1 tsk
Kycklingbuljong
¼ påse
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 542 kcal
- Fett: 22 g
- Kolhydrater: 44 g
- Protein: 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka småpotatis i lättsaltat vatten.
Krydda kycklingfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kycklingen runt om ca 3 min. Lägg i en smord ugnsform.
Dela zucchini och tomat i cm-stora bitar. Strimla bananschalottenlök. Fördela lök, zucchini och hälften av tomaterna över kycklingen.
Blanda vispgrädde, mjölk, vitvinsvinäger, dijonsenap, torkad dragon och smulad kycklingbuljong i en liten bunke. Häll blandningen över kycklingen. Gratinera högt upp i ugnen ca 25 min.
Blanda resten av tomaterna med mixsallad i en skål. Dressa salladen med olivolja och vitvinsvinäger. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera gratinerad fransk dragonkyckling med nykokt potatis och sallad.
Smaklig måltid!