Gratinerad fransk dragonkyckling
Utan gluten

Gratinerad fransk dragonkyckling

Rätten saknar betyg
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • mjölk
Småpotatis
450 g
Mixsallad
30 g
Olivolja
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Svartpeppar
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
1 msk
(Mjölk)
Zucchini
½ st
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Vitvinsvinäger
½ msk
Dijonsenap
1 tsk
(Svaveldioxid, Senap)
Torkad dragon
1 tsk
Kycklingbuljong
¼ påse
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 542 kcal
  • Fett: 22 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Protein: 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka småpotatis i lättsaltat vatten.
Krydda kycklingfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kycklingen runt om ca 3 min. Lägg i en smord ugnsform. 
Dela zucchini och tomat i cm-stora bitar. Strimla bananschalottenlök. Fördela lök, zucchini och hälften av tomaterna över kycklingen. 
Blanda vispgrädde, mjölk, vitvinsvinäger, dijonsenap, torkad dragon och smulad kycklingbuljong i en liten bunke. Häll blandningen över kycklingen. Gratinera högt upp i ugnen ca 25 min.
Blanda resten av tomaterna med mixsallad i en skål. Dressa salladen med olivolja och vitvinsvinäger. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Servera gratinerad fransk dragonkyckling med nykokt potatis och sallad. 
Smaklig måltid!