Löpefri
Penne pomodoro med knaprig halloumi
3.86 (819)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- grönsaksbuljong
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Balsamvinäger
1 ½ msk
Grönsaksbuljong
½ tärning
Tomatpuré
1 msk
Torkad oregano
1 tsk
Torkad timjan
½ tsk
Krossade tomater
½ förp
Vatten
½ dl
Salt
Svartpeppar
Halloumi
200 g
Olivolja
Tomat
2 st
Mixsallad
30 g
Penne
180 g
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 755 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 79 g
- Protein:
- 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka pennepasta enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök och pressad vitlök hastigt. Tillsätt balsamvinäger, smulad grönsaksbuljong, tomatpuré, torkad oregano och torkad timjan. Låt allt sjuda ca 2 min.
Tillsätt krossade tomater och vatten. Sjud ytterligare ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Tärna halloumi. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin ca 2 min per sida, tills osten har fått fin färg.
Tärna tomater. Blanda tomat och mixsallad i en skål.
Blanda nykokt pasta med tomatsåsen. Toppa med stekt halloumi och bladpersilja. Servera med sallad!
Smaklig måltid!