Penne pomodoro med knaprig halloumi
Löpefri

Penne pomodoro med knaprig halloumi

3.86 (819)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • grönsaksbuljong
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Balsamvinäger
1 ½ msk
Grönsaksbuljong
½ tärning
Tomatpuré
1 msk
Torkad oregano
1 tsk
Torkad timjan
½ tsk
Krossade tomater
½ förp
Vatten
½ dl
Salt
Svartpeppar
Halloumi
200 g
(Mjölk, Laktos)
Olivolja
Tomat
2 st
Mixsallad
30 g
Penne
180 g
(Vete)
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
755 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
79 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka pennepasta enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök och pressad vitlök hastigt. Tillsätt balsamvinäger, smulad grönsaksbuljong, tomatpuré, torkad oregano och torkad timjan. Låt allt sjuda ca 2 min. 
Tillsätt krossade tomater och vatten. Sjud ytterligare ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Tärna halloumi. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin ca 2 min per sida, tills osten har fått fin färg.
Tärna tomater. Blanda tomat och mixsallad i en skål.
Blanda nykokt pasta med tomatsåsen. Toppa med stekt halloumi och bladpersilja. Servera med sallad!
Smaklig måltid!