Utan gluten
Salviastekta fläskkotletter
med gremolatarostade rotfrukter och dragonsåsNytt recept
Under 45 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Selleri
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- olja
- salt
- svartpeppar
Småpotatis
400 g
Rotselleri
300 g
Morot
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
Torkad dragon
½ msk
Flytande honung
½ tsk
Salt
1 krm
Citron
1 st
Olivolja
1 msk
Bladpersilja
20 g
Vitlök
1 klyfta
Fläskkotlett
300 g
Örtmix
½ förp
Salt
½ tsk
Olja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 556 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 50 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera småpotatis. Skala rotselleri. Skär rotselleri och morot i mindre bitar. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills rotfrukterna är klara och fått fin färg.
Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda ner torkad dragon, honung och salt.
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Skär citronen i klyftor. Lägg citronskalet och olivolja i en liten skål. Finhacka bladpersilja och vitlök. Blanda ner i skålen.
Skär fläskkotlett i cm-tjocka skivor. Krydda med örtmix och salt. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt.
Blanda de rostade rotfrukterna med gremolata och servera med fläskkotletter, citronklyftor och dragonsås.
Smaklig måltid!