Laktosfri
Porchetta - Örtstekt fläskkarré med krämig parmesanrisoni och blandade tomater
Nytt recept
Under 50 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Vitlök
½ klyfta
Kruspersilja
10 g
Fläskkarré
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Cocktailtomater
250 g
Kruspersilja
10 g
Olivolja
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vatten
1 l
Kycklingbuljong
1 påse
Risoni
180 g
Riven parmesan
50 g
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 716 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 70 g
- Protein:
- 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Finhacka vitlök och kruspersilja. Skär fläskkarrén till en fjärilskotlett - detta görs genom att skära som att det ska bli två skivor men man skär inte helt igenom. Låt kotletten sitta ihop i botten och vik upp den. Krydda köttet med salt och nymald svartpeppar. Fyll med persilja och vitlök. Rulla ihop kotletten från långsidan. Fäst med tandpetare eller bind upp med steksnöre.
Stek fläskkarrérullen i en stekpanna med lite olivolja med öppningen neråt. Stek sedan runtom. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 25 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skär tomaterna i olika stora bitar. Halvera några, kvarta några och spara några hela. Grovhacka kruspersilja. Lägg allt i en skål och blanda med lite olivolja, rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Koka upp vatten och buljong i en kastrull. Tillsätt risoni och koka enligt tidsangivelsen på förpackningen. Häll av vattnet och lägg tillbaka risonin i kastrullen. Blanda ner riven parmesan. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
Skär porchettan i skivor och servera med krämig risoni och tomatsallad.
Smaklig måltid!