Morotsburgare med halloumi och färskost
Vegetariskt

Morotsburgare med halloumi

och färskost
Rätten saknar betyg
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • äggula
  • svartpeppar
  • socker
  • ättiksprit (12%)
  • vatten
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Morot
1 st
Halloumi
100 g
(Mjölk, Laktos)
Äggula
1 st
(Ägg)
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Olivolja
Rödlök
½ st
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Vatten
1 dl
Tomat
1 st
Snackgurka
1 st
Färskost
½ förp
(Mjölk, Laktos)
Hamburgerbröd
2 st
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 692 kcal
  • Fett: 29 g
  • Kolhydrater: 82 g
  • Protein: 27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär potatis i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min.
Skala morot. Grovriv morot och halloumi. Lägg allt i en bunke. Tillsätt äggula, ströbröd, pressad vitlök och lite nymald svartpeppar. Blanda till en smet. Låt stå medan du gör punkt 4.
Koka upp socker, ättikssprit och vatten i en liten kastrull. Skiva rödlök tunt och lägg ner i den varma lagen. Låt stå till servering.
Forma morotssmeten till 2 burgare. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek biffarna ca 3 min per sida. 
Skiva tomat och snackgurka. Bred färskost på hamburgerbröden och fyll med morotsburgare, tomat, gurka och picklad rödlök. Servera med klyftpotatis.
Smaklig måltid!