Vegetariskt
Morotsburgare med halloumi
och färskostRätten saknar betyg
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- äggula
- svartpeppar
- socker
- ättiksprit (12%)
- vatten
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Morot
1 st
Halloumi
100 g
Äggula
1 st
Ströbröd
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Olivolja
Rödlök
½ st
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Vatten
1 dl
Tomat
1 st
Snackgurka
1 st
Färskost
½ förp
Hamburgerbröd
2 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 692 kcal
- Fett: 29 g
- Kolhydrater: 82 g
- Protein: 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär potatis i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min.
Skala morot. Grovriv morot och halloumi. Lägg allt i en bunke. Tillsätt äggula, ströbröd, pressad vitlök och lite nymald svartpeppar. Blanda till en smet. Låt stå medan du gör punkt 4.
Koka upp socker, ättikssprit och vatten i en liten kastrull. Skiva rödlök tunt och lägg ner i den varma lagen. Låt stå till servering.
Forma morotssmeten till 2 burgare. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek biffarna ca 3 min per sida.
Skiva tomat och snackgurka. Bred färskost på hamburgerbröden och fyll med morotsburgare, tomat, gurka och picklad rödlök. Servera med klyftpotatis.
Smaklig måltid!