Kalorismart
Löpefri
Mustig grönsaksgryta med couscous och fetaost
Nytt recept
Under 30 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Kidneybönor (190g)
1 förp
Fänkål
1 st
Morot
1 st
Olivolja
½ msk
Cocktailtomater
250 g
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Flytande honung
1 förp
Paprikapulver
½ förp
Spiskummin
½ förp
Chili flakes
1 krm
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Couscous
125 g
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Salladslök
1 förp
Fetaost
100 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 522 kcal
- Fett:
- 17 g
- Kolhydrater:
- 66 g
- Protein:
- 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Häll av och skölj kidneybönor. Halvera och skär bort rotfästet på fänkålen. Skär fänkål och morot i cm-stora bitar.
Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs fänkål, morot, cocktailtomater och pressad vitlök ca 5 min.
Tillsätt tomatpuré, flytande honung, paprikapulver, spiskummin, chili flakes, vatten och grönsaksbuljong. Låt koka under lock ca 10 min. Lägg ner bönorna när ca 2 min av koktiden återstår. Smaka av grytan med lite salt och nymald svartpeppar.
Häll couscous i en bunke. Koka upp vatten och grönsaksbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå ca 10 min. Fluffa grynen med en gaffel.
Finstrimla salladslök. Bryt fetaost i mindre bitar.
Strö fetaost och salladslök över grytan. Servera mustig grönsaksgryta med nykokt couscous.
Smaklig måltid!