Mustig grönsaksgryta med couscous och fetaost
Kalorismart
Löpefri

Mustig grönsaksgryta med couscous och fetaost

Nytt recept
Under 30 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Kidneybönor (190g)
1 förp
Fänkål
1 st
Morot
1 st
Olivolja
½ msk
Cocktailtomater
250 g
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Flytande honung
1 förp
Paprikapulver
½ förp
Spiskummin
½ förp
Chili flakes
1 krm
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Couscous
125 g
(Vete)
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Salladslök
1 förp
Fetaost
100 g
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
522 kcal
Fett:
17 g
Kolhydrater:
66 g
Protein:
26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Häll av och skölj kidneybönor. Halvera och skär bort rotfästet på fänkålen. Skär fänkål och morot i cm-stora bitar.
Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs fänkål, morot, cocktailtomater och pressad vitlök ca 5 min.
Tillsätt tomatpuré, flytande honung, paprikapulver, spiskummin, chili flakes, vatten och grönsaksbuljong. Låt koka under lock ca 10 min. Lägg ner bönorna när ca 2 min av koktiden återstår. Smaka av grytan med lite salt och nymald svartpeppar.
Häll couscous i en bunke. Koka upp vatten och grönsaksbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå ca 10 min. Fluffa grynen med en gaffel.
 Finstrimla salladslök. Bryt fetaost i mindre bitar.
Strö fetaost och salladslök över grytan. Servera mustig grönsaksgryta med nykokt couscous. 
Smaklig måltid!