Mustig soppa med köttfärs och nygräddat bröd
Laktosfri

Mustig soppa med köttfärs och nygräddat bröd

3.94 (144)
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Morot
1 st
Röd paprika
1 st
Bakpotatis
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Paprikapulver
½ msk
Tomatpuré
1 ½ msk
Vitlök
1 klyfta
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Pizzasås
1 förp
Salt
Svartpeppar
Surdegspavé
2 st
(Vete)
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 672 kcal
  • Fett: 20 g
  • Kolhydrater: 85 g
  • Protein: 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Värm surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
 Finhacka bananschalottenlök. Skala och slanta morot. Tärna röd paprika. Skala och skär bakpotatis i små tärningar.
 Hetta upp rikligt med olivolja i en rymlig stekgryta. Stek nötfärs och lök ca 3 min, tills färsen fått fin färg. Tillsätt morotsslantar, paprika och potatis. Fräs allt ytterligare ca 3 min på medelvärme.
Tillsätt paprikapulver, tomatpuré och pressad vitlök. Fräs ytterligare någon minut.
Rör ner vatten, smulad kycklingbuljong och pizzasås.
Koka upp och sjud sedan på svag värme ca 10 min, tills potatisen är mjuk. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Garnera soppan med bladpersilja och servera med nygräddat bröd.
Smaklig måltid!