Marockanska kalkonfrikadeller i kryddig tomatsås

Marockanska kalkonfrikadeller

i kryddig tomatsås
3.91 (75)
Under 20 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • olivolja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
Gul lök
1 st
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Linas tre kryddor
½ förp
Kanel malen
½ förp
Krossade tomater
1 förp
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Socker
½ tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Kalkonfärs
300 g
Ströbröd
1 förp
(Vete)
Mjölk
2 msk
(Mjölk)
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Bulgur
125 g
(Vete)
Cocktailtomater
250 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
673 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
64 g
Protein:
42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
 Finhacka gul lök. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs lök och pressad vitlök ca 1 min utan att löken får färg. Tillsätt Linas tre kryddor och malen kanel.
Rör ner krossade tomater, vispgrädde, socker och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda under lock på svag värme medans du rullar frikadellerna.
 Blanda kalkonfärs, ströbröd, mjölk, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda väl och forma färsen till ca 8 frikadeller.
Lägg ner frikadellerna i tomatsåsen och sjud under lock ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Späd eventuellt med lite vatten. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera marockanska kalkonfrikadeller med bulgur och cocktailtomater.
Smaklig måltid!